Over mij

Wil je je energiek en ontspannen voelen, of dat sprintje naar de bus met gemak kunnen halen? Misschien wil jij je wel dolgraag inschrijven voor die (ultra)marathon, maar durf je niet, omdat je niet goed weet hoe je het beste voor die wedstrijd kan trainen zonder blessures op te lopen, of twijfel je of je de finish überhaupt wel gaat halen en weet je niet goed wat je voor, tijdens of na die wedstrijd het beste kan eten? Of misschien heb je alleen maar een trainingsschema nodig dat rekening houdt met jouw wensen.

Ik ben Iris van Dinteren, de oprichtster van De sportprofessor. Nu hoor ik je al denken: ‘Ben je dan zelf professor?’ Nee, dat ben ik niet. Maar wie ben ik dan wel?

IMG_3567

Google

Het was een druilerige woensdagavond toen ik thuis kwam van een bootcamptraining. In plaats van meteen onder de douche te springen, pakte ik mijn telefoon en ben ik gaan googelen. Ik zocht op termen als ‘bootcamp opleiding’ en ‘personal training opleiding Eindhoven’. Het duurde niet lang voordat ik de gewenste resultaten kreeg. Twee dagen later (uiteraard weer direct na het volgen van een bootcamptraining) heb ik me ingeschreven voor een zaterdagopleiding tot Personal trainer.

De sportprofessor

Na het behalen van deze opleiding en het volgen van wat aanvullende cursussen (Functional training specialist, sport & voeding en bootcamptrainer) heb ik besloten om een eigen bedrijf op te starten. Ik weet hoe fijn het kan zijn om te sporten, hoe belangrijk het is om lekker in je vel te zitten en hoe mooi het is om vol vertrouwen naar een belangrijk doel toe te werken. Maar dit wilde ik wel op mijn eigen manier doen, waarbij kwaliteit voorop staat. Ik geloof namelijk niet in Quick-fix oplossingen, maar wel in een doelgericht en persoonlijk trainingsprogramma, zodat iedereen zijn of haar beoogde doel kan behalen.

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om mijn fulltime baan als print-operator bij een groot reclamebedrijf op te zeggen, en om voor mezelf te beginnen. Het was tijd om de Sportprofessor op te zetten! Ik help zowel beginnende, als gevorderde sporters met het behalen van hun persoonlijke doelen, zodat zij trots op zichzelf zijn én vol zelfvertrouwen hun prestaties verbeteren.

Hoe mooi zou het zijn om zonder moeite de trap op te komen, om vol zelfvertrouwen in je gloednieuwe bikini, badpak of zwembroek over het strand te lopen? Om je veel energieker te voelen of om die riem twee gaatjes strakker te kunnen zetten? Stel je eens voor om voor een wedstrijd te trainen zonder de angst voor blessures? En dat je vol zelfvertrouwen aan de start staat, omdat je weet dat je een goede voorbereiding hebt gehad? Hoe zou dat voelen? Dat is waar ik je bij kan helpen.

Samen kijken we naar jouw doelen. Wil je afvallen, aankomen, sneller worden op de 100  meter sprint, een (hele) lange afstand (hard)lopen, fit worden, of wil je alleen maar weten wat je het beste wel of niet kan eten tijdens die (ultra)marathon? Dit gaan we samen aanpakken. We gaan jouw doelen op een slimme manier formuleren, zodat ze specifiek worden en je er doelbewust voor kan trainen. We maken samen een plan dat rekening houdt met jouw dagelijks leven. Heb jij helemaal geen plan nodig, maar wil je simpelweg gewoon antwoord op jouw brandende sportvragen? Dan gaan samen zitten en geef ik je advies over alle vragen die je hebt.

b86acbf2-9a95-4efb-b4fa-721b916efbb4

Meer over mij weten?

Ik woon samen met mijn partner en mijn kat in Eindhoven en hou echt van zomerfruit, vooral van kersen en aardbeien (het liefste met een laagje chocola eromheen) word ik erg gelukkig. De lekkerste aardbeien (met chocola uiteraard) haal ik bij de aardbeien drive-in in Uden. Ik word ook blij van de lente, de zomer en de geur van verse koffiebonen. In de zomer van 2018 heb ik per mountainbike een rondreis gedaan door Bali en Java in Indonesië. Met een leuke groep van 20 mensen fietsten we via kleine dorpjes van hotel naar hotel. Mocht je ooit in Bali zijn, pluk dan eens een ‘jackfruit’ uit de boom, ze zijn echt heerlijk. Mijn kat denkt af en toe dat hij een hond is. Hij heet Chester en hij is de meest trouwe kater die er is. Hij loopt vrolijk met me mee naar het veld waar ik de bootcamptrainingen doe en blijft daar tijdens de training in een bosje zitten kijken en aanmoedigen. Na de training loopt hij gezellig weer met me mee naar huis.

Foto over mij pagina LR